12 Ekim 2011 Çarşamba

YAZDAN KALANLAR...

 Sarıgöl İlköğretim Okulu

Yaz olup da yaylasız olur mu? Bu sene yaylalar Guz denilen mevkiide. Farklı yeşil tonları, hala baharın devam eden kokusu, koyunların öğle sıcağından dolayı güneşten kaçarcasına gölgede birbirine sokuluşları, kuzuların melemeleri, daha bir başka buralarda.


Kuzinede kızartılan taze peynir ile kahvaltı...



Arılar bu sene güzel çalıştılar ve güzel bal topladılar. 6 Kovandan bal aldım, elhmadülillah. Bunlardan ikisi Karniyol f1'di; en iyi balı bu ikisinden aldım. 2 tanesi Hüseyin İSPİRLİ Bey'den aldıklarımdı; onlar da iyi bal verdiler ama sertlikleri de iyiydi. :)

 Ömer Hocam da Uğur Hocam ile getirdiği 2 tane arısını arılarımın yanına koydu.

Uğur Hocamın yardımlarıyla Almanyadan gelen Saf Karniyol 2-3 çerçevelik kovanda kabul edildi. Yumurtlamaya başladı, şuan 5 çerçevede.Gözlemlediğim; sakinliği, kovanı koruması çok iyi.

 Temmuz ayında bir erkek evladım dünyaya geldi.

 Ramazan ayında oruçlu olarak orak da biçildi. Komşumuz biçerken biz de rahat duramadık, soluğu yanlarında aldık. Ramazanda haliyle zor oluyor.

Sıcağın altında çalıştıktan sonra gölgeye daha çok ihtiyaç duyuluyor.

Uzunkız Mahallesinin Camii
Camii çok eski ve küçük olduğu için Sarıgöl'ün İmamı Hasan AFŞAR burada da bir organize yapıp camii yapımına başladı. Bundan dolayı bu yaz Uzunkız'a sıkça gitme imkanı bulduk.


Uzunkız'da bir ev...

SAYGILARIMLA....

3 yorum:

UĞUR GÖK dedi ki...

S.a.Cafer hocam.
Yaz görüntüleri iyi geldi .Her tarafın sararıp kış hazırlıklarının yapıldığı şu dönemde içimiz açıldı.Yeni anaarında inşallah yaza çıkarrda eşe dosta da faydası olur inşallah.sağlıcakla kal .

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili hocam yeni evladınıza Allah uzun ömürler versin analı babalı büyütsün,aktviteler ve resimler çok güzel,hasadınızda hayırlı olsun ,en derin sevgi ve saygılarımla

Cafer KARA dedi ki...

Ve Aleyküm Selam Uğur Hocam,
Sarıgöl'de sonbahar da güzel, güzel temennilerin için teşekkürler.

İlhami Bey,
Dualarınız için Allah razı olsun. Hasatlarımızın hepimize hayır getirmesi ümidiyle.