6 Mayıs 2011 Cuma

AĞAÇ DİKİYORUZ

Bu hafta ağaç diktik. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ağaç dikme etkinliğini Sarıgöllüler, hem bireysel olarak hem de ormanlarda bulunan boş alanları ağaçlandırarak yaptılar. 2000'den fazla fidan toprakla buluştu.Her zaman olduğu gibi bu etkinlikte de köyün imamı Hasan AFŞAR'ın etkisi büyük. Ağaç dikme etkinliğine biz de okul olarak katıldık.
Maalesef köylerimizde ağaç ve orman konusunda yapılan bilinçlendirme daha çok, "ceza verip caydıralım." şeklinde yapıldığı için ormanlarımız bir türlü korumaya alınamıyor. Ağaçlandırma işi herkesle yapıldığında koruma konusunda da sıkıntı yaşanmıyor çünkü herkesin katıldığı etkinlik dikim sonrasında sahipleniliyor da. Bunlar güzel örnekler.Ağaç dikerken aynı zamanda buralarda çok değerli olan kuzu göbeği ya da diğer adıyla göbelen mantarı da bulmuş olduk.Artık yorulduk öğle yemeği vakti...

Arılarımızın yeterli sıcaklık olmasa da gelişimleri güzel, bu da baharın etkisi olsa gerek.

3 yorum:

Murat ATMACA dedi ki...

Merhaba Cafer Bey;
Yaptığınız bu çalışma çok güzel, sizi ve Sarıgöl köyü halkını kutluyorum.
Dünya hayatının vazgeçilmez nimetlerinden biri de ağaçtır. Her insanın, doğumundan ölümüne kadar, hayatının her safhasında ihtiyaç duyduğu, kökünden, yaprağından, kerestesinden, çiçeğinden, dalından, gölgesinden, kokusundan, güzelliğinden faydalandığı ağaçsız bir dünya tasavvur etmek çok zordur.
Peygamberimiz "Kıyâmet koparken sizden birinizin elinde bir hurma dalı bulunur da bunu Kıyâmet kopmadan dikmeye gücü yeterse, mutlaka onu diksin, bırakmasın." demiştir.
Her şey gönlünüze göre olsun.

AYK dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Cafer KARA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.