3 Nisan 2010 Cumartesi

SARIGÖL FİDAN DİKİYOR...

Geçen hafta perşembe ve bu hafta perşembe günleri Sarıgöl ormanlarında boş kalan yerlere Köy imamı Hasan AFŞAR önderliğinde köy halkı olarak fidanlama yapıldı. Bizim de okul olarak katıldığımız fidanlamada 3000'e yakın fidan dikildi.

Ormanları koruma noktasında çok titiz davranan köy halkı bu titizliğini İmam Hasan AFŞAR'a borçlu; çünkü fidan temin etme işlerini de bizzat kendisi yapıyor köy halkını yine kendisi organize edip çalışmaların hep beraber yapılmasını sağlıyor. Fidan dikme çalışmaları sadece bu sene olmadı, 3 yıldır devam ediyor. Her yıl binlerce dikilen fidanlar ayrıca etrafı tellerle çevrilerek koruma altına alınıyor. Önceki yıllarda dikilen fidanların büyüdüğünü görmek ayrıca büyük bir haz...

4 yorum:

UĞUR GÖK dedi ki...

S.A.
Hasan Hoca Sarıgöle çok şeyler katmış.Sen gelelide ilçedeki YİBO ya gelen öğrencilerde görüyoruz ahlak,terbiye ,temizlik ve derslerdeki başarı gözle görülür birşekilde arttı.Bunlar tamam Allah razı olsun .
Ancak...
Eğitimine devam edemeyip köyde işsiz duran gençleri bir meslek sahibi yada ek iş sahibi yapmak gerek.Burda sen hızla arıcılık bilgilerini artırıp yine köylüye örnek olmalısın kardeş.Çünkü sarıgöl arıcılığa çok müsait.Kaçkar dağlarından farkı yok .Organik arıcılık da yapılabilir.Arıcılığada başladığını biliyorum.Bu sene ikinci senen arılarının sayısını artırarak işe başlamalısın.O yaylada kalıpta iki kovanla arıcılık yapmak olmaz .Aradığın her türlü bilgi bloglarda mevcut yada bir telefon kadar yakınız.Allah yardımcın olsun..

Cafer KARA dedi ki...

Ve Aleyküm Selam Sayın Hocam,
Evet Hasan Hoca gerçekten apayrı biri benim için de, Allah O'ndan razı olsun, hepimizden de. Bizler yapmamız gerekenleri yapmaya çalışıyoruz eksik yapmış olduklarımız da olabilir.
Arıcılığa gelince arıcılık konusunda Sarıgöl'de bu yıl bir hamle başlattık, elhamdülillah; herkeste bu konuda bir istek var fakat mazide olan yanlış arıcılık bilgileri ve tecrübeleri bizi zorluyor. Buna rağmen birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
Ayrıca yardımını her zaman yanımda hissettim ve istediğim yardımdan fazlasını da gördüm; Allah razı olsun, hocam.

İlhami Uyar dedi ki...

Saygıdeğer hocam,eğitimli kişiler olarak sizler halkın içine girerek nabzı çok iyi tutar,insanları iyi yöne yönlendirebilirsiniz.Yapılan heriş güzel çevrede vazgeçilmezlerimizden,bu olaya katılan herkese kolaylık ve başarı dileklerimi iletiyor ,sürmesini diliyorum.Allah yar ve yardımcınız olsun.Sevgi ve saygılarımla.

Cafer KARA dedi ki...

İlhami Bey,
Dediklerinizde haklısınız,bu fikri 21 yıldır bu köyde her türlü hizmeti yapmaya çalışan Köy İmamı Hasan AFŞAR'da görmek mümkün. Saygılarımla...