5 Ekim 2009 Pazartesi

SARIGÖL'DEN "GEZELİM GÖRELİM" DE GEÇTİ...



2008'in Nisan ayında Nuray Yılmaz ve ekibi tarafından Sarıgöl'ün tarihi ve kültürel özelliklerini tanıtıcı program yapıldı. Sarıgöl Köyü, özellikle hanımları maharetlerini sergilediler. Öyle maharetler vardı ki birçok yerde unutulmaya yüz tutmuş işler de sergilendi; el değirmeni, çıkrık, yayık gibi birçok kültürel öğe farklılık oluşturdu. Programda Sarıgöl ve çevresinin kültürel yemekleri; tirit, keşkek, kuzu yahni gibi yemekler de yerini aldı.




Resimlerde görüldüğü gibi köyümüzün hanımları program alanındaydı. Herkesin yüzünde ayrı bir heyecan okunuyordu sanki.













Gezelim Görelim çekimlerine bir kare de, atların çift sürüşünden. Kızlarımız da o kadar becerikli ki onlar bile çift sürebiliyorlar.

4 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Kara,eskiyen adetlerimizi hatırlamak çok güzel,geçmişi asla unutmamak lazım,o zamanlar herşey orijinaldi,yağı sütü,peyniri,şimdilerde herşey hazır ve kolay ama insanlar sağlıklarını kaybettiler maalesef.Çalışmalarınızda başarı yaşamınızda sağlık dileklerimle,hoşca kalın.

Unknown dedi ki...

sayın cafer bey;bloğunuz hayırlı olsun ,camiamıza hoşgeldiniz.

arıbeyi dedi ki...

Cafer Bey yazıların çok güzel,eğitici, bilgilendirici. Resimler de size ait olunca daha orijinal ve daha güzel bir haber oluyor.
Bu güzel haberlerin bir başka güzel yönüde kaybolmaya yüz tutmuş kültürel varlıklarımızın tarihe birer vesika gibi taşınması.Çok hoş.
Bu yöndeki çalışmanızdan dolayı sizi ayrıca takdir ediyor ve tebriklerimi sunuyorum.
Ama atlarla çift sürülmesi resmi beni çok üzdü.
Yirmibirinci asırda benim memleketim de hala teknolojiden uzak yaşamaları,fakirlikle mücadele etmelerine üzüldüm.Dileğim kısa zaman da o tarlalar atlarla değil de traktörlerle sürülüp ekilir.
Kutluyorum haberinizi.
SAYGILARIMLA.

Adsız dedi ki...

çafer bey köyüm cok ama cok seviyorum sizi de cok seviyorum