1 Ekim 2009 Perşembe

SARIGÖL'DE YAYLACILIK


Yaylacılık Sarıgöl'de devam eden güzelliklerden biri... Yaylasının önünde Ezine Yenge koyundan kırpttığı yünleri ile ilgileniyor. Bu yünler sıkı bir şekilde yıkanacak kurutulacak, yastık, yorgan, yatak, minder gibi eşyalar yapılacak.












Erkekler gölgelik bulmuş gölgeleniyorlar. Sabaha karşı kalktılar, koyunlarını öğleye kadar otlakları dolaştırdılar ve hakettikleri dinlenmeyi gerçekleştiriyorlar. Tabi saat 15'e doğru tekrar çıkıp yatsıya doğru gelecekler.
Sarıgöl'de yayla çok keyifli bizim açımızdan ama onlar için gerçekten yorucu. Koyun otlatma, kuzuları otlatma, süt sağma, peynir yapma, yün kırpma...vs. Ama yine de farklı bir dünya...

2 yorum:

Ballı Baba dedi ki...

Hocam bu yaylacıların fotoğrafı ne zaman çekildi. Güzel haberler ve görüntüler dedik diye bu kadarda güzel olsun demedik, delirtecekmisin beni -:)
Ezine yengeye Allah kolaylıklar versin, yaylacı kardeşlere selam ve saygılarımı ilet lütfen oraların kıymetini bilsinler. Peyniride çok yapsınlar bizde satın alalım...

Cafer KARA dedi ki...

Teşekkür ederiz Başkanım,
Buralar gerçekten güzel yerler onda şüphe yok. Fotoğraflarsa haziran aylarında çekilmiş fotoğraflar. Sarıgöl peyniri çevrede tercih edilen peynirdir, Mayıs-Haziran gibi önceden haber alınırsa peynir siparişi olabilir.